HappyLife vinner ett stort stipendium från stiftelsen Wallenberg

HappyLife vinner XO-foundation 2022!

Våra grundare, Muhib Lafta och Elis Hodzic, fick den 12 december 2022 ta emot ett stipendium på 300 000 kr från XO-foundation.

XO Foundation grundades 2018 av Conni Jonsson tillsammans med Claes Dahlbäck, Susanne Najafi och Sara Wimmercranz. XO Foundation vänder sig till unga extraordinära talanger runtom i Sverige som har ett inre driv men saknar yttre förutsättningar, för att förverkliga sin idé. XO Foundation vill bygga broar mellan olika delar av samhället och visa att vi gemensamt kan skapa förändring i samhället.

De extraordinära talangerna erhåller Stipendier om sammanlagt 2 miljoner kronor samt ett nätverk av namnkunniga och välmeriterade mentorer. Utöver detta har XO Foundation delat ut stipendier för utbildning om sammanlagt 5 miljoner kronor.

– Att möta de här unga individerna som brinner för sin idé och ha möjlighet att ge dem förutsättningar att förverkliga sina visioner är något som är oerhört viktigt för mig. Jag hoppas att våra stipendiater kommer bli positiva förebilder som inspirerar andra ungdomar att bli entreprenörer, säger Conni Jonsson, XO Foundation.

– Att utmana rådande normer om vem som är en entreprenör och för att nyttja Sveriges talangbas fullt ut så behövs initiativ för att bredda förutsättningar för vem som ses som en talang. Det är avgörande att i ett tidigt skede få stöd för innovativa idéer, det är vår uppgift, säger Susanne Najafi, XO Foundation.

I juryn för XO Foundation sitter: Conni Jonsson, grundare och ordförande för EQT, Claes Dahlbäck, Wallenberg Foundations, Sara Wimmercranz och Susanne Najafi, Backing Minds, Peter Wallenberg Jr, Wallenberg Foundations och Hjalmar Didrikson, Alfvén&Didrikson.

– Vi ser detta fina stipendium som en stark bekräftelse på att vi, på HappyLife, är på rätt väg att skapa något väldigt stort men också värdefullt för våra medmänniskor. Vi tackar juryn för deras förtroende, säger Muhib Lafta, VD på HappyLife.

XO Foundation är en del av Ekon. dr Peter Wallenbergs Stiftelse för entreprenörskap och affärsmannaskap (EPW) som grundades av Conni Jonsson 2016 till minne av Peter Wallenberg. Genom generösa donationer från privatpersoner och organisationer har EPW ett kapital om cirka 100 miljoner kronor och den administreras av Wallenberg Foundations, läs mer om det här; https://epw.wallenberg.org/.

Läs vidare

small_c_popup-1.png