HappyLife vinner Skapa-stiftelsens innovationspris 2022

HappyLife vinner ett prestigefyllt innovationspris av stiftelsen Skapa!

Muhib Lafta, vår grundare och VD, fick den 7 oktober ta emot Stiftelsen SKAPA:s länspris av landshövding Beatrice Ask.

SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris, vars syfte är att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. Fredag den 7 oktober hölls en högtidlig prisceremoni med efterföljande lunch på länsstyrelsens residens i Nyköping. Prisutdelare var landshövding Beatrice Ask, även före detta justitieminister och skolminsiter.

 

Juryns motivering:

”Muhib Lafta har en gedigen utbildning och har byggt upp en organisation kring företaget Happylife AB. Juryns bedömning av det innovativa värdet i företagets affärsidé grundar sig på det faktum att den syftar till att ge de äldre en tryggare tillvaro med medmänsklighet, sällskap och så vidare, samt att det samtidigt ger möjlighet till unga att ta del av äldre människors värld, genom sysselsättning, som inte inkräktar på den ordinarie hemtjänstens område. Genom att organisera ungdomarnas verksamhet så att de går hem till äldre människor och erbjuder assistans och sällskap.

Det är en behövd tjänst och vi i juryn önskar honom lycka till med detta då det verkligen behövs i dagens läge med många äldre som inte kan komma ut och/eller har svårt att få assistans till exempelvis läkare.”

 

 

Muhib Lafta om det prestigefyllda priset:

– Det är en stor ära och ett viktigt erkännande för oss att ta emot det här priset! Framför allt visar det att det är rätt idé och att vi är på rätt väg för att lösa ett samhällsproblem där det finns ett stort behov idag bland våra äldre, säger Muhib Lafta och fortsätter:

– Det är också bra för de ungdomar som söker extra sysselsättning som kanske inte bara handlar om att jobba på mataffär, restaurang eller liknande. Vi försöker skapa en unik situation som både våra äldre och våra ungdomar vinner på.

 

Läs vidare

small_c_popup-1.png